Grenzen stellen aan het contact met mijn ouders, is dat O.K.?

In mijn praktijk krijg ik steeds meer te maken met problematiek tussen ouders en (volwassen) kinderen.

Een praktijkvoorbeeld:

“Nadat ik contact heb gehad met mijn ouders ben ik drie dagen emotioneel in de war en het doet me pijn. Ik zoek dan naar oorzaken om dit gevoel in de toekomst te vermijden. Om mezelf te beschermen tegen de pijn ben ik geneigd het contact met hen te willen uitstellen c.q. te vermijden, wat afstand geeft en dat wil ik ook weer niet. Hoe kan ik beter omgaan met mijn ouders en tevens goed voor mezelf zorgen waardoor het contact met mijn ouders meer gelijkwaardig wordt en ik weer verbinding met hen ervaar. “

Je weet dat je ouders van je houden maar je bereikt elkaar niet meer. Je hebt het gevoel dat je ouders je niet meer kennen en niet meer aansluiten bij je ontwikkeling.

Herken je dit en wil je hier eens over doorpraten ?

Maak online of telefonisch een afspraak en ik ga hier graag met je over in gesprek.


Gecategoriseerd in :

Dit bericht is geschreven door Janet Dekker-Rodenburg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.