Familie Mediation omgeving Amersfoort en ‘t Gooi

Wat is Familie mediation?
Als je een conflict hebt met b.v. een familielid of een andere belangrijke relatie kun je ervoor kiezen het conflict op te lossen met mediation. Bij problemen in de familiesfeer stokt de communicatie meestal doordat emoties, onbegrip en wantrouwen zich alsmaar opstapelen.

Mediaton is een veilige en gestructureerde manier van gespreksvoering met respect voor alle partijen. Als mediator stel ik mij neutraal op en door het stellen van de juiste vragen help ik jullie bij de kern van het probleem te komen. Als mediator help ik jullie om te gaan met de emoties die dit oproept en om zelf tot oplossingen te komen.

De ervaring leert dat onder begeleiding van een mediator de emoties vaak weer bedaren, onbegrip overgaat in begrip en wantrouwen in vertrouwen. Daarna kunnen beide partijen met respect voor elkaars belangen de problemen bespreekbaar maken en door middel van Familie mediation aan een gezamenlijke oplossing werken voor het conflict.

Het is makkelijker om een muur op te trekken dan een brug te bouwen.

Er gelden drie belangrijke uitgangspunten bij Familie mediation:

Vertrouwelijkheid en geheimhouding
In een conflict vertrouwt men elkaar meestal niet meer. Tijdens de Familie mediation wordt er ook gewerkt aan het herstellen van het vertrouwen. Daarom is het uitgangspunt dat wat tijdens de gesprekken  wordt besproken vertrouwelijk blijft. Dit maakt dat er veiligheid ontstaat om over het conflict vrij te kunnen en te durven praten.

Vrijwilligheid
Deelname aan Familie mediation is altijd vrijwillig. Je kiest er beide voor om samen het conflict bespreekbaar te maken waarbij je de bereidheid hebt om er echt samen uit te willen komen.

Familie Mediation biedt veel voordelen en is geschikt voor veel verschillende conflicten. Misschien dus ook wel voor jullie conflict. Als je kiest voor Familie mediation zal je actief moeten meewerken om het proces goed te laten verlopen. Uitgangspunt is dat je samen de wens hebt om een oplossing te vinden voor het probleem.

Wellicht herken je je in één van deze situaties:

  • Als jullie relatie door conflicten wordt beheerst en je weet niet of jullie nog een gezamenlijke toekomst hebben.
  • Als jullie na de scheiding nog eens samen een gesprek willen hebben om elkaar nog eens dingen te zeggen die je nog niet eerder hebt gezegd.
  • Als volwassene met je ouder(s) nog eens na wilt praten over een bepaalde gebeurtenis die jou blokkeert in je verdere ontwikkeling.
  • Als kinderen en ouders nog eens met elkaar in gesprek willen na een emotionele gebeurtenis kan een gezinsgesprek een positieve bijdrage geven in de onderlinge relaties.

Ervaringen met Familie Mediation:  Lees meer


Janet Dekker-Rodenburg

U kunt telefonisch of direct online met mij een afspraak maken voor een intakegesprek. Voor aanvullende informatie kunt u het contactformulier gebruiken.

Online een afspraak maken