Ervaringen met Familie Mediation

Esther, 46 jaar en Monique, 43 jaar, 2 zusjes
Wat zijn wij goed geholpen door Janet. De relatie tussen mijn zus en mij is ontzettend gegroeid. De open, professionele houding, maar vooral gevoeligheid in wat er op dat moment nodig is en wat niet in een complexe situatie, heeft geweldige vruchten afgeworpen voor ons. We zijn heel dankbaar voor deze hulp en kunnen nu samen weer verder.”                                                                                                                                                                                           

Dochter, 35 jaar
“Janet creëerde een veilige, rustige en respectvolle omgeving om moeilijke gesprekken met mijn ouders te kunnen voeren. Haar kracht is om het verhaal en de gevoelens van de ene persoon te vertalen voor de andere persoon, zodat er meer begrip ontstaat voor elkaars gevoelens, grenzen, situatie en overtuigingen. Janet is authentiek in de omgang met alle partijen aan tafel en stelt de juiste vragen om bewustzijn en duidelijkheid te creëren, waardoor er vertrouwen in elkaar en het mediation proces opbloeit. Janet’s vakkundige hulp heeft de relatie met mijn ouders nieuw leven ingeblazen – iets waar ik niet echt meer in geloofde voordat ik aan dit proces begon.”

Thirza, 25 jaar, n.a.v. gezinsgesprekken
“Janet begeleidde de sessies zo knap dat we allen de kans kregen om achterliggende redenen voor onze patronen en manieren van communiceren te leren begrijpen. Tijdens de gesprekken was er een diepere laag van connectie die ik hiervoor nooit had ervaren in gesprek met mijn ouders en zusje. Tijdens de gesprekken met Janet heb ik het gevoel gehad dat we elkaar echt zagen en hoorden. “

Moeder, 60 jaar, en dochter, 34 jaar
“Janet komt zeer integer over en verstaat haar werk uitstekend. Ze legt alles goed en begrijpelijk uit. Ze komst snel tot de kern. Na slechts twee gesprekken was alles glashelder, waardoor wij weer een grote stap verder zijn gekomen.”                                                                                                                            

Antoinette, 35 jaar
“Het contact met een familielid was al langere tijd verbroken. Janet beschikt over de expertise en fijngevoeligheid om mensen weer met elkaar in contact te brengen. Een jarenlang conflict dat mij veel energie kostte, is uitgepraat en afgehandeld. Dit voelt als herstel van wat gebroken was. Ook heb ik vertrouwen in de toekomst van de betreffende relatie, omdat ik handvatten heb gekregen om het contact te onderhouden.”

Marc, 40 jaar, zoon van Cees
“Het contact tussen mijn vader en mij liep al een tijd stroef. In een aantal gesprekken heeft Janet op een professionele en doelgerichte aanpak de onverwerkte emoties, de gekwetstheid en het onbegrip zichtbaar en bespreekbaar gemaakt. Dat deed zij op een integere manier, met respect voor mijn vaders verhaal en voor mijn verhaal. Zonder te oordelen, maar door de juiste vragen te stellen en grenzen te respecteren kwam zij tot de kern van de zaak. Daar kon genezing plaatsvinden. Zij heeft ervoor gezorgd dat er weer verbinding kwam en herstel van de relatie.”

Cees, 70 jaar, vader van Marc
“De relatie tot mijn zoon is 100 % verbeterd. De gesprekken hebben zeker heel wat mist doen verdwijnen en ik mag wel zeggen dat we weer een normaal geregeld contact hebben.”

Richard, vader, 50 jaar
“Na het gezinsgesprek met moeder, dochter en zoon : “De sfeer is zeker verbeterd in het gezin. Mijn dochter en mijn zoon zijn weer “on speaking terms” en het doet me goed dat het contact weer beter is.”


Janet Dekker-Rodenburg

U kunt telefonisch of direct online met mij een afspraak maken voor een intakegesprek. Voor aanvullende informatie kunt u het contactformulier gebruiken.

Online een afspraak maken